Direct naar content

Puppy’s

Veel mensen vragen zich af wanneer een hond voor het eerst naar de trimsalon kan. Zodra een puppy al zijn vaccinaties heeft gehad kan hij al langs komen. Vaak is op deze leeftijd het haar nog niet bijzonder lang of hoeft het nog niet getrimd te worden. Toch raden wij u wel aan om vast een zo genoemd puppybeurtje te doen. Dit houd in dat de pup kennis maakt met de materialen en even wordt gewassen zodat hij hier ook aan kan wennen. Dit gebeurt allemaal op een speelse manier waardoor uw pup in de toekomst met plezier naar de trimsalon komt, of in ons geval de trimster met plezier binnen laat. Daarnaast is dit ook een goed moment om aan een trimster/trimmer te vragen welke materialen u het best kunt gebruiken voor de vacht van uw hondje, zodat u de vacht zelf goed kunt onderhouden.

Let op: De meeste honden verliezen na ongeveer 9 maanden hun puppyhaar waarna hun volwassenvacht naar boven komt. Het is belangrijk dat u in deze periode de vacht goed verzorgt zodat het hondje niet helemaal in de klit raakt.

Twijfelt u over een borstel, kam of een ander middel voor de vachtverzorging? Wij adviseren u graag en laten u graag voor en nadelen van verschillende materialen zien, zodat u geen onnodige aankopen hoeft te doen.

Een puppybeurtje kan gereserveerd worden tot het hondje 5 maanden is. Bij dit beurtje knippen we de nagels, maken we de oortjes schoon, daarna gaat de pup lekker in bad. Tot slot drogen we hem, kijken we of er nog wat haar voor de oogjes weggeknipt kan worden en maken we de voetjes netjes.